سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
حسین انتظامی

حوزه/ معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از برگزاری بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات با شرکت ۶۰۰ رسانه و شعار «نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه» از ۱۶ تا ۲۲ آبان، در مصلاي امام خميني (ره) تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حسین انتظامی، امروز در نشست خبری بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات، گفت: این نمایشگاه از شنبه 16 آبان ماه افتتاح می شود و به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شعار این دوره نمایشگاه در واقع در راستای شعار دوره قبل نمایشگاه مطبوعات (دوره بیستم) با عنوان آزادی مسئولانه است که لزوم نقد منصفانه و پاسخ مسئولانه را یادآوری می کند.

وی افزود: رسانهها در جهت ایفای رسالت و کارکردهای چندگانه خود طبیعتا باید آزاد باشند و دولت نیز از شعار آزادی مطبوعات در چارچوب قانون را استقبال میکند. امسال این نمایشگاه با رویکرد خانواده محوری، با هدف آشتی خانواده ها با مطبوعات و رسانه ها و دعوت از همه خانواده ها از کودکان تا کهنسالان برای حضور در نمایشگاه و پیوند آنها با رسانه و ترغیب و تشویق برای مطالعه انجام گرفته است.

انتظامی ادامه داد: مسئولان نمایشگاه بیست و یکم هدف از انتخاب این شعار را برقراری رابطه دوطرفه میان نقادان با مسئولان عنوان می کنند که باید با نقد منصفانه افراد و دریافت پاسخ مسئولان، به نتایج مطلوب و منطقی برای مخاطبان بیانجامد. در واقع با تعیین این شعار افراد نقد کننده و مسئولان باید هر دو در مقابل مخاطبان پاسخگو باشند .

وی ادامه داد: وجود روحیه پذیرش نقد و نقد پذیری در جامعه و مسئولان مقوله ای بسیار مهم و از اهمیت بالایی برخوردار است. بدون شک نهادینه شدن روحیه نقدپذیری و فرهنگ پذیرش آن در جامعه میان مسئولان، نقادان و مخاطبان یک ضرورت محسوب می شود.

انتظامی با بیان این که امسال هم همانند سال گذشته در نمایشگاه مطبوعات تقسیم‌بندی‌های موضوعی داریم، گفت: برآورد همکاران رسانه‌ای ما در سال گذشته این گونه بود که تقسیم‌بندی موضوعی به بهتر دیده شدن رسانه‌ها کمک می‌کند، ولی این تقسیم‌بندی شامل خبرگزاری‌ها،‌ روزنامه‌ها، موسسه‌های مطبوعاتی و نشریات استانی نمی‌شود که بر اساس شکل تقسیم‌بندی شده‌اند.

معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: گروه دین و اندیشه با 27، فرهنگی و هنری 57، سیاسی و اقتصادی 79، آموزشی و تخصصی 71، عمومی و خانواده 44 و کودک و نوجوان با 7 شرکت‌کننده در نمایشگاه مطبوعات حضور پیدا می کنند.

وی با بیان این که سایر بخش‌های حاضر در نمایشگاه مطبوعات موضوعی هستند و به همین منظور موسسات مطبوعاتی 22 شرکت‌کننده دارند، اظهار کرد: یکی از سیاست‌هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد دنبال می‌کند، تشویق رسانه‌ها برای فعالیت‌های موسسه‌ای است؛ چرا که به این شکل هم فعالیت‌های آن‌ها تجمیع می‌شود و هم اثربخشی فعالیت‌هایشان بیشتر خواهد شد.

انتظامی، تعداد نشریات استانی، منطقه‌ای و محلی را 33 اعلام و در ادامه خاطرنشان کرد:‌ این نشریات شامل سایت‌های خبری نیز می‌شوند. ما در حال حاضر در کشور بالغ بر 1000 سایت خبری قانونی دارای مجوز داریم و در همین راستا یکی دیگر از سیاست‌هایی که امور مطبوعاتی به شکل جدی دنبال می‌کند، این است که سایت‌های خبری بتوانند به شکل قانونی فعالیت کنند و مجوز بگیرند. لذا با تمهیداتی که در هیات نظارت مطبوعات وجود دارد در یکی، دو سال گذشته توجه زیادی به مجوز دادن به سایت‌های خبری شکل گرفته است.

  وی در ادامه متذکر شد: کسب و کارهای مرتبط هم همانند سال گذشته در نمایشگاه حضور دارند؛ چرا که یکی از تعاریف نمایشگاه مطبوعات این است که صنوف مرتبط با موضوعات گوناگون مرتبط با رسانه حضور داشته باشند. این بهترین فرصت برای آن‌هاست تا بتوانند با مخاطبان ارتباط بگیرند. برای نمونه صنایع کاغذ، ‌صنایع شرکت‌های توزیع و انفورماتیک و مقولاتی دیگر از این دست که به نحوی به رسانه مربوط می‌شود در نمایشگاه مطبوعات امسال حضور پیدا کرده‌اند.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیش ثبت‌نام نمایشگاه مطبوعات، اعلام کرد:‌ در ابتدا حدود 730 متقاضی اعلام حضور کردند که بخشی از آن‌ها به دلایلی قبول نشدند؛ برای مثال رسانه‌هایی بودند که مجوز نداشتند و یا در تقسیم‌بندی‌ها، حضور نداشتند؛ البته بعضی‌ها هم اشکالاتی در سامانه جامع رسانه‌ها داشتند.

وی در ادامه اظهار کرد:‌ از 730 متقاضی، 130 رسانه در دو سال اخیر مجوزشان را کسب کرده بودند و به نوعی از همکاران جدید رسانه‌ای محسوب می‌شوند و 28 درصد از رسانه‌های حاضر در نمایشگاه مطبوعات را به خودشان اختصاص داده‌اند.

انتظامی با بیان اینکه 340 رسانه بخش خصوصی در نمایشگاه حضور دارند، گفت:‌ یکی از سیاست‌های معاونت مطبوعاتی توجه به رسانه‌های بخش خصوصی است و به همین منظور دولت نباید خود را رقیب بخش خصوصی بداند. همچنین بعضی از نشریات با وجود اینکه در ابتدا ثبت‌نام کرده بودند به شکل تجمعی مجوز گرفتند؛ مثل نشریات کشاورزی و نشریات مربوط به ستاد کل نیروهای مسلح که در یک سال گذشته فعالیت‌های خوبی داشته‌اند.

رئیس نمایشگاه مطبوعات همچنین با تقدیر و تشکر از سازمان صدا و سیما، در پاسخ به سئوالی مبنی بر این که چه تعداد رسانه اصولگرا و چه تعداد رسانه اصلاح‌طلب در نمایشگاه امسال حضور دارند، ضمن اعلام این که سال گذشته ۵۲۰ رسانه در نمایشگاه مطبوعات حضور داشتند و  امسال ۶۰۰ رسانه، گفت: نمایشگاه بیشتر جنبه حرفه‌ای دارد و ما خیلی تقسیم‌بندی‌های سیاسی را در آن نمی‌پسندیم.

گفتنی است، بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها،  از 16 تا 22 آبان ماه 94 با شعار نقد منصفانه، پاسخ مسئولانه با حضور موسسات مطبوعاتی، نشریات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) دایر خواهد بود

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha